May 16, 2008

15.~Tak pe la~



Dua hari lepas, masa baru balik dari kelas, mak pn tegur

"tak tengok ke surat baru sampai tuh?"

"surat apa?"

"surat Uitm la"

laaaa,, dh tolak tawaran baru nak sampai surat,,bgtau dalam internet surat mula dipos start 5 mei tp hri nih 14 mei baru nak sampai,,Tak pa la lg pn baru ja tolak tawaran dua hari lepas,,

Hurhh,,first2 nak tolak tawaran uitm tuh rasa kena pikir banyak kali jgk sebab kalau dah tolak tawaran tuh bermakna nama akan digugurkan serta merta, maknanya no second chance la, tak mcm tolak tawaran JPA, just tulis "Jawapan anda telah disimpan dalam pengkalan data kami,terima kasih" lgpn dh tolak tawaran JPA, tawarn nih pn tolak la jawabnya sbb dh mmg niat awal tuh nak sambung amik STAM. Jadi rasa okay la lps tolak tawarn tuh..

First rasa mcm btul ke ni hah?? Ye la sebab solat istikharah pn tak ckp tiga malam sbb JPA nak jawapan awal sgt, jadi tak cukup syarat la tuh, tk tau la samada petunjuk Allah tuh ada ke tidak??

Tapi nak cita dkt sini, lepas tolak je tawaran JPA tuh dgn Uitm,,ada la pengalaman skit,,cita dia mcm nih....

"ptg tuh lps bka laman web JPA dn tolak tawaran tuh, keluar skjp pg beli nasi lemak,,lapar la,,dalam perjalanan tuh sampai la dekat gerai tuh, ade sorg pompuan tgh beli nasi, jadi kita sebagai pelanggan kedua pn tunggu la,,tapi lepas tuh ada sorg mamat nih (mgkn sebaya je umur) menyusul, dia pn bungkus gak, tak pe la, tapi yg nk jd ceritanya tuan kedai tuh, ada ke patut dia mntk order mamat slps sy,,ADUHH nih yg hot nih,,"aku dtg dulu dia mntk order orang lain plak"
ARGHH,, sound terus la lps tuh,,"pak cik nasi bungkus tiga" pak cik tu pun bungkus la nasi sy dlu. "Nasib baik bungkus nasi aku dulu" hehe,, tidak nih mengamuk satgi kot,, haha

lps tuh masa nak balik,,elok nak belok masuk dalam taman dekat rumah sy je ada la pasangan couple nih, aduhhh,, mmg sakit mata tengok, ada ke patut dok bergaduh mcm nak dgn budak2 siap tarik2 tangan lagi, bergaduh dh la tepi jalan, hishhh, "korang nih tak malu ke?? orang lalu lalang dok tengok,, remaja zaman sekarang,,

Next, balik ja rumah terfikir la plak sejenak, "mgkn ada hikmah aku tolak tawaran tuh"(haha mcm org bermadah la plak) mgkn aku nih Allh pilih suruh smbg ja bidang agama supaya boleh perbetulkan masalah yang berlaku dalam masyarakat zaman sekarang nih,,Firstly, mkat skrg nih tak adil dalam buat kerja mcm tuan nasi lemak tuh,, secondly, remaja zaman sekarang dah hilang rasa malu sampai nak bergaduh sebab nak putus hubungan cinta pun bergaduh tepi jalan sedangkan orang lalu lalang dok tengok slumber je,,

Mungkin nih rasanya petunjuk yang Allah nak tunjuk walaupun tak ditunjukkan dalam mimpi yang selalu kita rasa kalau petunjuk mesti dalam mimpi ( rasanya la sebab just pikir mungkin nih yang Allah nak tunjuk)

Kesimpulannya sesiapa pun yang nak belajar, belajar betul2 dan niat keranaNya,, set dalam diri apabila dah habis nanti nak perbetulkan diri dan masyarakat zaman sekarang nih..Tak semestinya sesapa yang tak sambung dalam bidang agama tu tak bagus, yang penting belaja2 sebaik mungkin dan lakukan yang terbaik untuk Agama...

Sekadar lontaran pengalaman agar dapat dijadikan perkongsian dalam dunia siber nih,,

p/s: nih la kelebihan tulis blog, apa je yg nmpk dlm kehidupan harian pun bleh ditulis dlm blog nih,,,haha

Salam,,

3 comments:

hanifi aizat said...

Haha...Aku orang pertama yang komen.Bangga lak.Aiman,klau dlu kau x berpa setuju hang amik STAM.Aku ubah pendirianlah.Aku sokong 100%hang amik STAM.Nanti boleh nasihat aku dan sahabat lain ntah2 aku nih makin teruk ke makin lagho ke makin hilang arah ke.Aku pun chuak jugak tengok sosialism(huh ism)takut 2 aku nih terjion sama.Nasihat dari sahabat2 amat diperlukan.Thnax

AiMaN KiSaH said...

insyaAllah
sama2 kita nasihat menasihati

Nur Ain said...

hehe..betol2..terasa pulak blog ni ade gunanye..sebab biasanye apa yg terjadi dlm hidup seharian kita. kita tulis ape yg kite, rs
kita tulis ape yg kita nmpk n
kita tulis apa yg kita fikirkan..

dats the good thing bout blog.

keep on writing!

i think it seems i m getting addicted to blog.

selalu terasa mcm nak post something. dulu pernah addicted to blog. ms f5. tp mse tu gune blog frenster sbb ms tu, rs mcm sayang n rugi kalau tak tulis experience as a school n f5 student. mcm2 berlaku dlm hari2.blog tu just for curahan hati yg tak tercurah kat diari. sbb nk tulis pnjg2 kat diari terasa penat tngn jadi gune la blog.

tp lps spm da mcm malas glerr nk blog. sbb xrs mcm precious sgt nk post. but somehow, now i'm getting addicted i think. mybe sbb ade org respon kott..=D