May 15, 2008

13.~Tagged punye hal~

hahah,,,I've been tagged by shymaa,,tag nih ape hah??as I know kena jawab soalan je la,,,sbb tgk member len pn asal kena tag je kena jawab soalan,,ok lah as my 1st time kena tag jawab je la,,lgpn bleh membanyakkan posting nih,,hak,,hak,,

lima hadiah,,,

1.Nak pergi umrah,,,Macam rancangan Jemputan umrah tuh,,

2.Kereta yang seronok dipandu,,Mula2 nak keta viva ja tapi nanti sama plak mcm org yang tag nih,,shymaa,,tapi pilih keta len la plak,,SUZUKI SWIFT

3.Kalau dah ada keta mesti nak moto plak,,haha(mamat nih dh bg betis nak paha plak),,Yang org minat skrg nih,,YAMAHA LC 135 cc

4.Benda nih bleh kata majoriti orang yang kena tag mesti nak jgk..laptop,,Yang prg selalu gila2 sgt skrg nih,,LAPTOP SONY VAIO dan satu lg hset NOKIA N95(ish,,byk btul mamat nih nk,,haha)

5.Next kalau Umrah bleh pg,,keta dah ada mesti la nak tangkap gambar,,kalau tengok tv mesti pernah tengok iklan tangkap gambar dalam air tuh,,OLYMPUS WATERPROOF,,,


sebab2 plak,,

  1. Nak qadha balik yang pergi masa darjah satu dulu,,masa tuh bukan tahu apa lagi,,tau main ja,,asal waktu maghrib dgn isyak ja mesti keluar jalan2 dkt kedai keliling masjidil haram,,jd nak pg mekah nak buat ibadah yang sempurna la
  2. Ada keta baru senang nak gerak skit,,Tak kena hujan,,senang skit nak p blaja..haha
  3. Nanti kalau nak save minyak,,naik la moto plak,,asyik2 keta ja,,naik moto senang skit nak mencelah kalau ada traffic jam,,especially waktu org keluar pejabat lbh kurang pkl 1 tgh dgn 5 ptg,,haha
  4. Ada laptop sng skit nk tulis blog nih,,lgpn laptop nih bkn barang kehendak tp dh jd barang keperluan,,byk perkara memerlukan komp tak kira la laptop ke PC ke,,dan tambahan drpd tuh kena ada internet connection jgk sbb nak byr cukai pn dh gna internet mcm e filling tuh...
  5. Yang nih senang skit nak tangkap gambar,,tak yah pinjam org pya lg,,lgpn waterproof nih lg best,,,dlm air pn bleh tgkp gmbr,,,

lima
impression that i admire,,

impression nih ape hah???kurang difahani soalan,,,tp tk pe,,kita tukar skit,,,5 impression to the ones that I will admire..(tiru akmal skit)
  1. minat belaja
  2. ikhlas buat kerja
  3. memahami
  4. senang dibuat berkawan
  5. nmpk cool dn relax je tp sebenarnya pandai
(btul ke nih apa yg ditulis nih??btol je la,,huhu)

lima Inventions yg best

  1. Tv sbb dlu tv hitam putih ja tp skrg nig mcm colour2 ada,,dh tuh siap ada mcm2 channel lg,,mcm iklan astro tuh,,”mcm2 ada”
  2. Kapal terbang sbb kalau dulu orang nak pg makah atau mana2 tpt yg jauh msti kena guna kapal laut,,wuuu,,lama tu perjalanan,ada sampai berpulu-puluh hari,,kalau dalam perjalanan tuh ada yang meninggal,,mknanya jd rezeki jaws la,,tp skrg nih nk p mna2 tpt yg jauh pnbleh trbg ja,,nk p tpt dkt pn trbg mcm KL nk AS,,45 min smpai,,duduk pn tk panas seat lg dh kena turun
  3. Teleskop,,benda yang simple tp bleh tgk benda yg jauh,,bleh kita fikir ke ada alat yg bleh bantu kita punya daya penglihatan yg terbatas nih???
  4. Personal Digital Assistance(PDA),,benda yg hanya bleh disimpan dlm poket tp bleh menyimpan maklumat sebuah komp,,wuyooo,,canggih th,,kalau nk pg meeting bwa PDA pn dh ckp
  5. Ala klu idea yg last skali nih msti susah,,hmmm,,yes,,,kereta mesra alam,,tu yg best,,tk perlu gna minyak save budget,tp yg penting dia tak mengeluarkan asap yg kotor ke udara

p/s: sy lebih suka benda yang kecil tp byk fungsi

Lima
most hated thing
  1. Kalau kena menunggu,,Penantian suatu penyeksaan,,
  2. Kalau naik kenderaan ambik masa yg panjang dn tk bleh nk buat pa pn.Cthnya naik ketapi,,wuu,,mmg letih dan tension,,ada la skali tuh nk try naik ketapi nk balik dr KISAS mai perlis nih (nk amik pengalaman)mmg tension,,lbh kurang 10 jam dok dlm tuh,,bertolak 8 mlm smpai pkl 10 pg esok…pengalaman
  3. Dipermainkan contohnya ada org kata ada someone nk jumpa sedangkan org yg disuruh jumpa tuh tk tau mna2 pn,,ceh,,aku DIPERMAINKAN….
  4. Diarah buat mcm2…aduh nih yg paling tk suka nih tp kalau yg suruh tuh parents,cikgu,org yg lebih tua bleh consider lg sbb mmg wajib tolong pn tp kalau yg mengarah tuh dia kena buat gak tp mengarah org ja.Silap2 kasut lekat di mulut nnt,,haha
  5. Orang kacau waktu tidor..haha..nih mcm akmal ja nih,,mmg pn,,sapa suka kena kaco waktu tidur,,lbh2 lg waktu sedap tidor mcm waktu hujan ke…haha
Finally settle gk tagged nih...Fuhh..mmg berpeluh den pikior (loghat perak) benda nih
Pasni ada who will be the next victim???....hahah

  • Fikri Nazari bakal pengarah toksiak masjid seluruh msia ( just kiddin lorr)
  • Hanifi bakal engineer
  • Hanif md nor bakal protaz

5 comments:

hanifi aizat said...

oooo tag....TQ sebab tag aku....
aper soklan nye?
1st.lima hadiah.
2nd.lima impression to one that i admire
3rd.lima invention yang best.
4th lima most hated thing.
000000000
ok mungkin ambik masa aku nak jawab.tunggu.......

AiMaN KiSaH said...

haha
i'm waiting 4 ur answer
jawab jgn tak jawab,,,

-syaima~ said...

hahahha..cepat jwb..
akmal tu mmg nak kena en?
jom belasah dia!!

anas_AF said...

ooo..ko pun layan gak tag mengetag ni...ek......huhu...

AiMaN KiSaH said...

2 shymaa

belasah je,,,haha

2 anas

dh org sume layan,,ak layan je,,huhu