July 17, 2008

30. An interview at AmanahRaya





Semalam 16 Julai tarikh temuduga sy bagi biasiswa Amanaharaya di pejabatnya di Jalan Ampang, Kuala Lumpur. Temuduga yang sepatutnya bermula pukul 10.30 pagi tiba-tiba jadi pukul 12.00 tgh. Rupa-rupanya nama dipanggil mengikut senarai yang disediakan dan nama sy merupakan second last. Ish..lama tunggu..mungkin ada hikmah kot..Ingatkan boleh jumpa dengan pelajar KISAS tapi yang tak bestnya diorang temuduga pada 15 Julai. Tak pe la. Calon yang ditemuduga dengan sy hampir 8 orang je. Ingatkan macam temuduga JPA. Yang menjadi kejutan orang terakhir yang ditemuduga pun pelajar muslimat KISAS gak kelas 505. Kalau tak silap nama dia Siti Munawwarah. Dia sepatutnya temuduga awal tapi jalan sesak jadi dia sampai lambat sikit ke pejabat amanahraya di jalan ampang tu.

Pengalaman mula rasa cuak sebab kalau temuduga JPA masuk ramai sampai 6 orang tapi yang ni temuduga individu. HAHA..rilek je la..Ingatkan nak tanya soalan susah rupa-rupanya lebih kepada perbualan dan perbincangan. Mungkin lebih kepada nak tengok personaliti dan cara kita berkomunikasi je. Buat je la habis baik yang lain serah dekat Allah. Tunggu je keputusan sekarang ni...Heheh...

Ni gambar yang dimabil sebelum nak balik masa malam tu..Menara KL ni cantik pemandangan kalau dilihat waktu malam..

p/s : gambar atas tu nampak je happy tapi cuak gak tu,,haha

2 comments:

atikah said...

temuduga ckap arb ka malay?dy tnya ap g?cuak2 pon lpas gak...

AiMaN KiSaH said...

temuduga JPA kna speaking skit tp temuduga ARB ckap arab skit pastu terus dgn ckpa melayu ja...soalan JPA senang ja cuma dia bagi satu tajuk untuk kita fikir pastu bentang dlm inggeris..sekejap ja..rezeki Allah nak bgi..lps gk