May 3, 2009

90. Opening of our new house

Minggu lepas telah berlansung majlis perasmian rumah baru bagi pelajar tajaan Amanah Raya Berhad. Rumah baru kami yang bertempat di Hayyu Sabi kini diduduki sebanyak 24 orang pelajar buat masa sekarang yang kesemuanya di bawah tajaan ARB. InysaAllah pada bulan akan tiba pula generasi kedua yang akan mengikuti prgram Matrikulasi Al Azhar yang telah diberi nama oleh doktor yang mengajar kami sekarang dengan nama كلية العلوم الإسلامية الأزهرية للوافدين .Kuliah ini diberi nama dengan nama sademikian kerana buat masa sekarang pelajar yang mengikuti program ini hanyalah dari Malaysia.

Majlis pada malam itu disertai oleh hampir keseluruhan pelajar-pelajar Pra Al Azhar yang terdiri dari Pelajar-pelajar Sabah bawah tajaan Yayasan Sabah, pelajar Johor di bawah Zakat Johor dan pelajar-pelajar di bawah kendalian Akademi Al Quran. Pada malam itu juga Dato Duta sudi meluangkan masa bersama kami dan juga Kontraktor yang bertanggungjawab menguruskan rumah ini. Wakil ARB dari Malaysia yang datang ialah Puan Azliah Suhod bersamanya dua orang wartawan TV3 yang membuat liputan bagi program ini untuk ditayangkan dalaml program MHI.

Dato duta dan para tetamu


Para pelajar yang hadir

Tetamu menjamu selera

Petang menjelang majlis berlansung

Puan Azliah bersama pelajar perempuan

Sehari sebelum majlis berlansung, Puan Azliah serta dua orang wartawan TV3 telah pergi ke Universiti Al Azhar bagi menemuramah doktor yang mengajar kami bagi mendapatkan maklumat tentang program yang kami lalui sekarang.


Wartawan menyusun kerusi untuk menemuramah

Dr Amin Al Khudori bersama Dr Abdul Hadi sedang menerangkan sesuatu kepada Puan Azliah

No comments: